Üçgen Börek
Üçgen Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- Lor peyniri
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Tuz
Üzeri için
- 2 adet yumurta
- Çörek otu
Üçgen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sosu hazırlayalım derin bir kâse içerisine sütü suyu yağı ve öbür materyalleri alarak karıştıralım burada iki yumurtanın akınıda ekleyelim sosa.
- Daha sonrasında tezgahın üzerine yufkayı serelim ve üzerine hazırladığımız sostan çokça sürelim.
- Daha sonrasında ikinci yufkayı öbür yufkanın üzerine serip her yerine çokça sostan dökelim ve bir fırça yardımı ile yayalım, daha sonra peynirin üzerine ince ince kıydığımız maydanozları ekleyelim içimiz hazır.
- Peynirli harcı yufkanın her yerine gelecek halde çokça dökelim yufkayı iki ucundan sarmaya başlayıp ortada birleştirelim bıçak ile evvel ortadan keselim.
- Ardından kestiğimiz her bir ruloyu üçgen biçiminde keselim üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serperelim.
- 180c fırın 30 35 dakika pişirelim çıtır çıtır olağanüstü bir börek oluyor hemde çok pratik deneyecek olan herkese afiyet şifa olsun 🌸😋
Üçgen Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











