Üçgen Börek

Üçgen Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Lor peyniri
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 adet yumurta
  • Çörek otu

Üçgen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sosu hazırlayalım derin bir kâse içerisine sütü suyu yağı ve öbür materyalleri alarak karıştıralım burada iki yumurtanın akınıda ekleyelim sosa.
  2. Daha sonrasında tezgahın üzerine yufkayı serelim ve üzerine hazırladığımız sostan çokça sürelim.
  3. Daha sonrasında ikinci yufkayı öbür yufkanın üzerine serip her yerine çokça sostan dökelim ve bir fırça yardımı ile yayalım, daha sonra peynirin üzerine ince ince kıydığımız maydanozları ekleyelim içimiz hazır.
  4. Peynirli harcı yufkanın her yerine gelecek halde çokça dökelim yufkayı iki ucundan sarmaya başlayıp ortada birleştirelim bıçak ile evvel ortadan keselim.
  5. Ardından kestiğimiz her bir ruloyu üçgen biçiminde keselim üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serperelim.
  6. 180c fırın 30 35 dakika pişirelim çıtır çıtır olağanüstü bir börek oluyor hemde çok pratik deneyecek olan herkese afiyet şifa olsun 🌸😋

Üçgen Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doyurucu Bebek Maması
Buzluk İçin Köfte
Izgara Tavuk
Lezzet-i Şahane Kıymalı Patlıcan Musakka
Yarım Ölçüyle İrmik Helvası
Kuskus Çorbası
Hdabla | © 2025 |