Buzluk İçin Köfte

Buzluk İçin Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Sulu köfte (misket köfte);

  • 700 gram kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 er çay kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım su bardağı su

Kuru köfte;

  • 1 kilo kıyma
  • 2- 3 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket köfte baharatı
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı galeta unu

Buzluk İçin Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sulu köfte için gereçleri karıştırma kabına alıp 10 dakika boyunca yoğurun .
  2. Misket büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tepsıde dondurup poşetleyin.
  3. Daha sonra kuru köfte için de bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın.
  4. 10 -12 dakika kadar yoğurun .
  5. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin, biçim verip buzluğa kaldırın.

Buzluk İçin Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kuru Meyveli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Elmalı Galet
Mangalda Soslu Kanat
İrmikli Hafif Tatlı
Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek
Mantarlı Köfte
Bulgurlu Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |