Kıymalı Ev Pidesi

Kıymalı Mesken Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • Maya
  • Tuz
  • Su

İçi için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet biber
  • 1 tane kapya biber
  • 5 -6 kısım maydanoz
  • 3 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Pide kenarı için;

  • Yumurta sarısı

Kıymalı Konut Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yapmakla başlıyoruz. 4 su bardağı unu bir kaba alıyoruz.
  2. Ortasına maya tuz ekleyip yavaş yavaş suyunu ekleyerek yumuşak kulak göğsü kıvamında hamuru elde ediyoruz.
  3. Hamuru bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. 2 soğan biber domates ve maydanozu rondodan geçirip suyunu süzmesi için süzgeçten koydum.
  5. Suyunu salınca kıymanın olduğu kaba ekledim.
  6. Harcın içine tuz ve baharatları yarım çay bardağı sıvıyağı da ekleyip uygunca karıştırdım.
  7. 1 saat sonra hamuru bezelere ayırdım 14 beze çıktı benim hamurumdan.
  8. Fırını 210 dereye ayarladım. Bezeleri açmaya başladım.
  9. Uzun olacak formda açtım.
  10. İçine harcı eşit biçimde yaydım kenarlarımdan kayık formunda kapattım.
  11. Bir tepsiye 3 tane pide sığdı bende.
  12. Pideler kenarlarına yumurta sarısı sürdüm.
  13. Isınan fırında 15 dk pişirdim. Fırınımıza nazaran mühlet değişebilir denetimli pişirmekte yarar var.
  14. Pideler piştikten sonra ben bir kaç adedine kaşar peyniri ekledim.
  15. Fırından almadan 2 dk evvel rendelenmiş kaşar peynirini pidenin üstüne ekledim 2 dk pişince kâfi oluyor deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden.

Kıymalı Mesken Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Yulaflı Kurabiye
Çilekli Borcam Pastası
Lokum Gibi Soslu Tavuk Kanat
Muzlu Pankek
Domates Çorbası (Videolu)
Yaban Mersinli Amerikan Cookie – (Blueberry Cookie)
Hdabla | © 2025 |