Kıymalı Ev Pidesi
Kıymalı Mesken Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- Maya
- Tuz
- Su
İçi için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet biber
- 1 tane kapya biber
- 5 -6 kısım maydanoz
- 3 tane domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pide kenarı için;
- Yumurta sarısı
Kıymalı Konut Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapmakla başlıyoruz. 4 su bardağı unu bir kaba alıyoruz.
- Ortasına maya tuz ekleyip yavaş yavaş suyunu ekleyerek yumuşak kulak göğsü kıvamında hamuru elde ediyoruz.
- Hamuru bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- 2 soğan biber domates ve maydanozu rondodan geçirip suyunu süzmesi için süzgeçten koydum.
- Suyunu salınca kıymanın olduğu kaba ekledim.
- Harcın içine tuz ve baharatları yarım çay bardağı sıvıyağı da ekleyip uygunca karıştırdım.
- 1 saat sonra hamuru bezelere ayırdım 14 beze çıktı benim hamurumdan.
- Fırını 210 dereye ayarladım. Bezeleri açmaya başladım.
- Uzun olacak formda açtım.
- İçine harcı eşit biçimde yaydım kenarlarımdan kayık formunda kapattım.
- Bir tepsiye 3 tane pide sığdı bende.
- Pideler kenarlarına yumurta sarısı sürdüm.
- Isınan fırında 15 dk pişirdim. Fırınımıza nazaran mühlet değişebilir denetimli pişirmekte yarar var.
- Pideler piştikten sonra ben bir kaç adedine kaşar peyniri ekledim.
- Fırından almadan 2 dk evvel rendelenmiş kaşar peynirini pidenin üstüne ekledim 2 dk pişince kâfi oluyor deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden.
Kıymalı Mesken Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














