Ev Ekmeği

Ev Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 kilo un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker (maya daha güzel aktifleşsin diye)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar ılık su

Sosu için;

  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı un

200 ml bardakla

Ev Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unu, mayayı, tuzu, şekeri ve sıvı yağı kaba koyuyoruz. Şuna dikkat edin tuz ve maya unun farklı taraflarında olmalı şayet bir birinin üzerine gelirse maya asla gelmez. Ancak şeker mayanın üzerine koyulmalı.
  2. Sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Sonra hamur 1-2 saat dinlensin.
  3. Sora ise hamuru büyük büyük bezelere ayırın bende 4 tane oldu ve sora 10dakika daha dinlendirin.
  4. Sosu yapmak içinse 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı un koyun ve ocakta 5dakika pişirin.
  5. En son bezeyi tepsiye yayın sostan biraz dökün ve çatalla çizgiler atın, sonra birebir çatalla bir kaç yerinden delin sora fırında pişirin. Kokusu bütün meskeni saracak olan ekmeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Ev Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Kuru Fasulye
Kurban Etiyle Kavurma Tarifi (Videolu)
Pratik Peynirli Poğaça
Zeytinyağlı Pancar
Islak Kek Tarifim
Sağlıklı Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |