Etsiz Kuru Fasulye

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeler 1 gece evvelden suya ıslanır. Islama suyu dökülüp yeni su eklenerek haşlanır.
  2. Minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Üzerine salçalar eklenerek karıştırılır, haşlanmış kuru fasulyeler de eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Yaklaşık 3-4 dk kavrulduktan sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenir baharatlar da eklenerek harlı ateşte 5 dk kadar pişirilip altı kısılır.
  5. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir (fasulyenin cinsine nazaran değişiklik gösterir. ). Afiyet olsun.

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantar Çorbası
Tavuk Şiş
Cupta Dubai Çikolatası
Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası
Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak
Nugget
Hdabla | © 2025 |