Zeytinyağlı Pancar

Zeytinyağlı Pancar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük kırmızı pancar
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3-5 diş sarımsak
  • 6-8 adet tane karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Üzeri için;

  • Dereotu

Yanında yemek için;

  • Süzme yoğurt

Zeytinyağlı Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar yarım ay biçiminde doğranır.
  2. Sarımsaklar soyulur.
  3. Kapya biber ince şeritler halinde doğranır.
  4. Pancarlar ince halkalar halinde çok büyük kısımlar yarım ay biçiminde kesilir.
  5. Tencereye zeytinyağı konulur.
  6. Önce soğan ve sarımsak daha sonra biberler eklenir. Biraz kavrulur.
  7. Tane karabiber pancar ve tuz eklenir.
  8. Arada karıştırılarak pişirilmeye başlanır.
  9. Beş dakika kavrulduktan sonra kaynar su eklenir. ( 1 su bardağı kadar)
  10. Pancarlar yumuşayıncaya kadar ortada gerekirse su ek ederek kısık ateşte pişirilir.
  11. Altı kapatıldıktan sonra biraz soğutulur.
  12. Ilık olarak üzerine dereotu ve yanında süzme yoğurt ile servis edilir.

Zeytinyağlı Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Krem Şokola
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Triliçe
Pancar Mezesi
Kayseri Yağlamasını Bir De Böyle Deneyin
Tavuk Dürüm
Anne Pastası
Nefis Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |