Arnavut Tavuğu (Videolu)
Arnavut Tavuğu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk pirzola ( tanımın orjinalinde hindi eti kullanılıyordu)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ( tavuğu kavurmak için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küçük uzunluk soğan
- 5-6 kısım maydanoz
- 5-6 kısım dereotu
Sosu için;
- 1.5 tatlı kaşığı sumak
- Yarım limon suyu ( tadına bakıp isteğe nazaran tam limon eklanebilir)
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Kekik
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet büyük uzunluk patates
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Arnavut Tavuğu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yarım ay biçiminde piyazlık doğrayalım. Olağan musluk suyun içinde 15 dk bekletelim.
- Tavukları küpler halinde doğrayalım. Şayet derisi ve kemiği varsa ayıralım.
- Yeteri kadar zeytinyağı ile tavukları kapağı açık kavuralım.
- Suyunu çekince tuzunu ek edip 5 dk daha pişirelim.
- Tavuklar hafif kızarsın.
- Pişen tavukları uygun bir kaba alalım ve öbür gereçleri hazırlayalım.
- Maydanoz ve dereotunu orta uzunluk kıyalım.
- Sos için olan gereçleri bir kasede karıştıralım.
- Soğanı süzüp suyun altında elimizle hafif ovalayarak 1 kez yıkayalım. Lakin soğanları çok ezmeyelim diriliğini kaybetmesin.
- Soğanları güzelce süzdürelim hazırladığımız bu sosla harmanlayalım.
- Tavuk, soslu soğan, maydanoz ve dereotunu güzelce karıştıralım.
- 2 adet büyük uzunluk patatesi küpler halinde doğrayalım ve sıvı yağ ile kızartalım.
- Fazla yağını alıp servis tabağına yerleştirelim.
- Üzerine arnavut tavuğunu yerleştirelim. Limon ile servis edelim.Afiyet olsun ☺️.
Arnavut Tavuğu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






