Etsiz Çiğ Börek (Acısız)

Etsiz Çiğ Börek (Acısız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su (kıvam ayarı için)
  • Marul
  • Limon

Etsiz Çiğ Börek (Acısız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulguru geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine sıcak su serpip streçle kapatın ve 5-10 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyin.
  2. Bulgurun üzerine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsağı ekleyin.
  3. Domates ve biber salçasını, baharatları, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edin.
  4. Malzemeleri yoğurarak bulgurun yumuşayıp, harcın kıvam almasını sağlayın. Gerekirse azar azar soğuk su ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  5. Yoğurma sürecinin sonunda zeytinyağını ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
  6. Harçtan küçük modüller koparıp sıkma formu verin.
  7. Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun 🥬 🍋.

Not:

1-Karışım sıvı olursa telaş etmeyin süratlice toparlamanız için bir kaç teklifim var.

2-İnce bulgur ekleyin: ( 2-3 yemek kaşığı ) bulgur sıvıyı çeker.

3-Yoğurma mühletini uzatın: 3-5 dk daha.

4-Buz dolabında bekletin : streçle kapatıp 20-30 dk.

Etsiz Çiğ Börek (Acısız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Nohut Yemeği
Yulaflı Fit Pankek
Tahinli Kurabiye
Antep Usulü Kerebiç
Orijinal Pastane Poğaçası
Arap Köftesi (Cacıklı)
Hdabla | © 2025 |