Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane(isteğe nazaran taze nane de koyulabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 – 2 su bardağı su

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulgurumu suya koyup biraz beklettim.
  2. Daha sonra tavaya tereyağını ve sıvı yağını ekledim, eriyen tereyağından sonra tavaya, doğradığım yeşil biber,kırmızı biber ve soğanı ekleyip kavurdum.
  3. 5 dakika kavurduktan sonra sudan süzdüğüm bulguru ekledim daha sonra tuz ve baharatları ekleyip tekrar biraz kavuruyoruz.
  4. Son olarak su ekleyip 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
  5. Ben sunum için üzerine yaptığım salatadan biraz ekledim. Kendi tercihinize nazaran sunum yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Erzurum Ketesi
Milföy Hamurlu Pratik Börek
Portakallı Şekerpare
Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia)
Nişastalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |