Portakallı Şekerpare

Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Fındık

Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti için tencereye su ve şekeri ilave edip kaynatalım.
  2. 10 dk kadar kaynattıktan sonra limon damlatalım ve 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Hamuru için olan materyalleri bi kaba ek edip yoğuralım ve cevizden büyük modüller alıp yuvarlayalım.
  4. Tepsiye dizelim ve ortalarına birer tane fındık yerleştirelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirelim.
  6. Fırından çıkardığımız tatlılarımıza 1-2 dakika sonra sıcakken şerbetini gezdirelim.
  7. Üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendirelim. Afiyet olsun.

Portakallı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Efsane Elmalı Cevizi Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan)
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! (Videolu)
Fit Tiramisu
14 Şubata Özel 2 Renkli Kek
Mayasız Kolay Poğaça
Bebekler İçin Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |