Erzurum Ketesi

Erzurum Ketesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 250 gram tereyağ (eritilip katılmalı)
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
  • Yarım çay bardağı çiğ kaymak (yoksa sıvı yağda ekleyebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8,5 su bardağı un (benim ölçtüğüm siz yinede denetimli ekleyin)

İç harçı için;

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ (yoksa sıvı yağda olur)
  • 1 su bardağı un

İçine sürmek için;

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta (karıştırıp açıyoruz)

Erzurum Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için un hariç başka materyalleri yoğurma kabımıza alalım.
  2. İçerisine yavaş yavaş unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edelım.  20 dk kenarda dinlendirelim.
  3. Bu sırada iç harçını yapalım. Yağda 3-4 dka unumuzu kavuralım,soğuması için kenara alalım.
  4. Kabaran hamurumuzu 12 eşit kesime bölelim(küçük isterseniz ona nazaran küçük yapabilirsiniz) nişastalı unumuzla açalım.
  5. Güzelce yağlayıp yanlardan katlayalım.
  6. Sonra elimize dolayıp ortasına iç harçını koyalım.
  7. Kenarda başkalarını yapana kadar üstü örtülü formda bekletelim. Sonra tek tek elimizle düzleyip inceltelim. Tepsimize alalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızartalım. Afiyet olsun🌸.

Erzurum Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Başlangıç Veya Meze Tabağı
Bebeklere Balkabağı
Paçanga Böreği (5 Dakikada)
Pankek
Coleslaw Salatası (Kfc Lahana Salatası)
Porsiyonluk Mini Cheesecake
Hdabla | © 2025 |