Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket +1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu krem şanti +1 su bardağı süt

Süslemek için;

  • 1 paket hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatalım ve soğumaya alalım.
  2. Kek için yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  3. Daha sonra galeta unu, hindistan cevizi, yağ,ince öğütülmüş ceviz içi, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek süratlice çırpıp çabucak yağlanmış dikdörtgen borcama aktarıp düzeltelim.
  4. Bekleme yaparsanız hamur katılaşır 160 derece fansız ısıtılmış fırında 30 dakika denetim ederek pişirelim.
  5. Krema için krem şanti ve 1 su bardağı süt hariç öteki gereçleri tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim.
  6. Göz göz olup katılaşınca altını kapatıp 1 su bardağı süt ve krem şantiyi ekleyerek düzgünce mikser ile çırpalım.
  7. Fırından çıkan keki birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim .
  8. 5 dakika sonra kremasını da üzerine döküp hindistan cevizi ile süsleyelim.
  9. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat sonra servis yapabilirsiniz 1 gün evvelden hazırlayınca bu üslup tatlılar daha düzgün oluyor afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadına Doyum Olmayan Tuzlu Kurabiye
Fırında Palamut
Rulo Kek Tarifi (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan)
Yelpaze Patlıcan
Etsiz Çiğ Köfte (Acısız)
Zeytinli Baget Ekmek
Hdabla | © 2024 |