Kalıpsız Elmalı Tart
Kalıpsız Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 100 gram tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt( katı kıvamlı)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Elma harcı için;
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
Kalıpsız Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için elmaları küp küp doğrayıp tavamıza alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı şeker ve suyu koyup karıştıralım suyu çekip elmalar piştikten sonra altına kapatalım ve ılımaya bırakalım. Tarçını ve cevizi ekleyelim.
- Tart hamuru için un hariç bütün gereçleri karıştırma kabına alıp alıp karıştıralım ve unu da denetimli formda ekleyelim ve hamurumuzu ele yapışmayan bir kıvam alacak halde yoğuralım.
- Hamurumuzu yağlı kağıt üstüne alalım üstüne buzdolabı poşeti serip hamurumuzu açalım. Uygun bi kapak yada tabak ile kenarlarını keselim.
- Artan hamurumuzu streçe sarıp dondurucuya atalım. Yuvarlak biçimde kestiğimiz hamurun kararlarına şeritler halinde ince çizikler atalım.
- Hamurun ortasına elmalı harcı koyalım ve şeritleri içeriye gerçek çaprazlama katlayalım.
- Dondurucuda ki hamuru çıkaralım ve iç harcın olduğu orta kısıma rende yardımıyla rendeleyelim ve yayalım.
- Önceden ısıttığımız 180° fırında 25 30 dk denetim ederek pişirelim.
- Pişen tartımızı soğumaya bırakalım ve üstüne pudra şekeri serpelim dilimleyerek servis edelim afiyet olsun 🌺.
Kalıpsız Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









