Tavuk Köftesi

Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet küçük yahut yarım kırmızı soğan
  • 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
  • Birkaç kısım maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon ️(dikkat: tuz 1 yaşından büyük bebekler için!)

Kızartmak için:

  • Zeytinyağı

Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini blenderdan geçirerek kıyma haline getirdim.
  2. Üzerine yumurtayı, küp küp doğradığım kırmızı soğanı ve yeşil biberi, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ekledim.
  3. Karışımı elimle yavaşça yoğurdum.
  4. Hazırladığım harcı 30 dakika buzdolabında dinlendirdim. Dinlendirdikten sonra hal vermeniz gerekiyor!.
  5. Köftelere form verip, evvelden ısıttığım tavada, orta ateşte her iki yüzünü de güzelce pişirdim.

Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç (Yumurtalı)
Fit Bowl (Chia Tohumlu)
Pastane Usulü Kıyır Kıyır Poğaça
Fırında Çıtır Kabak
Pastane Usulü Islak Kek
İncirli Üzümlü Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |