Madam Kabak
Madam Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane kabak ( imkanınız varsa Girit kabağı tavsiye ederim )
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane domates
- Yarım demet dereotu
- 1 yemek kaşığı kuru nane yahut taze
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Sıcak su
Madam Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabağı, domatesi ve soğanı halka formunda doğrayalım ,pilav tenceresine soğanın yarısını dizelim ,kabağın ve domatesin yarısını dizelim.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim ,ince kıyılmış dereotu,kuru nane ve tuzun bir kısmını serpelim.
- Sarımsakları ek edelim ,kalan malzemeleride ikinci kat olacak halde dizelim en son zeytinyağı gezdirelim.
- Kabakların yarısından biraz aşağıda kalacak biçimde sıcak su ek edelim kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Dilerseniz ılıyınca sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz afıyet olsun.
Madam Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














