Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve)

Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 7 çorba kaşığı un
- 200 gram labne peyniri
- 2 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı kaynamış su
Üzeri için;
- Kakao
- Beyaz çikolata topları
Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki hazırlıyoruz yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ,diğer materyalleri de ekleyip akışkan kıvamlı hamur elde ediyoruz ,ben kelepçeli kalıp kullandım kalıba yağlı kağıt bağlayıp döküyoruz evvelce ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz.
- Daha sonra krema hazırlamaya başlıyoruz tüm gereçleri birleştirip kaynayana kadar daima çırparak pişiriyoruz .
- Kaynadıktan sonra da 5 dakika kadar kısık ocakta yeniden çırparak pişirmeye devam ediyoruz, sonra ocaktan indirip biraz soğutuyoruz ve labne peynirini ekleyip tekrar çırpıyoruz kremamız hazır.
- Keki ıslatmak için kahve şeker ve suyu birleştirip çırpıyoruz daha sonra soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüp hazırlamış olduğumuz kahveli su ile ıslatıyoruz ortasına yapmış olduğumuz kremanın yarısını döküyoruz.
- Diğer kek modülünü da ıslatıp üzerine kapatıyoruz ve üzerine kalan kremayı döküyoruz dolapta yaklaşık 3 saat dinlendiriyoruz.
- Tiramisu dinlendikten sonra üzerine kakao serpiyoruz ve istediğiniz biçimde süsleme yapıp servise sunuyoruz sahiden çok lezzetli oluyor şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













