Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı)

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kadayıf
Muhallebisi için ;
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kadayıf kavurmak için;
- Sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebisini hazırlayalım, tencereye süt, un ,şeker,toz şeker ,nişastayı koyalım ve pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp üzerine vanilya ve krem şantiyi ekleyip karıştıralım.
- Tavaya sıvı yağ dökelim üzerine kadayıfı koyalım ve 3 yemek kaşığı şekerini atarak kavuralım fazla kavurmayın yanık oluyor.
- Kavurduktan sonra birer yemek kaşığı tasların içine koyalım üzerine muhallebi dökelim ve üzerine tekrardan kadayıf koyalım.
- 10 dakika kadar dolapta dinlendirelim ve servis edelim. Herkese afiyet olsun. 💕💕.
Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







