Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı)

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kadayıf

Muhallebisi için ;

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayıf kavurmak için;

  • Sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebisini hazırlayalım, tencereye süt, un ,şeker,toz şeker ,nişastayı koyalım ve pişirelim.
  2. Piştikten sonra altını kapatıp üzerine vanilya ve krem şantiyi ekleyip karıştıralım.
  3. Tavaya sıvı yağ dökelim üzerine kadayıfı koyalım ve 3 yemek kaşığı şekerini atarak kavuralım fazla kavurmayın yanık oluyor.
  4. Kavurduktan sonra birer yemek kaşığı tasların içine koyalım üzerine muhallebi dökelim ve üzerine tekrardan kadayıf koyalım.
  5. 10 dakika kadar dolapta dinlendirelim ve servis edelim. Herkese afiyet olsun. 💕💕.

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dili Tramisu
Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tarifi
Şahane Kalburabastı Tatlısı
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Dubai Çikolatadı
Kremalı Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |