Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması

Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru soğan
  • 2 lt kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç materyal;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet ince doğranmış kuru soğan
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam kıyılmış taze nâne
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları soyalım yıkayalım. Kenar kısmından dikleme olarak tam yarısına kadar bıçak ile fotoğraftaki üzere keselim.
  2. Tencereye kaynar suyu ekleyelim tuzunu ek edelim soğanları ekleyelim 10 dk. Yumuşayana kadar kaynatalım.
  3. Süzgeç ile çıkaralım bir kenarda soğanları soğutalım.
  4. İç materyal için pirinçi yıkayalım süzelim derin bir kaba alalım.
  5. Tüm iç gereçlerini ekleyelim güzelce karıştıralım.
  6. Diğer tarafta soğuyan soğanların katmanlarını yırtmadan ayıralım. Hepsinin katlarını ayırdıktan sonra.
  7. İç gereçten bir kaşık koyalım döndürerek kapatalım çok kolay kapanıyor. Tencereye sıralayalım.Ocağa alalım.
  8. 1 çay kaşığı tuz 2-3yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su ekleyelim üzerine tabak kapatalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  9. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım.
  10. Yaklaşık 50 dk. Ağzı kapalı bir formda pişirelim.
  11. 1 saat kadar da dinlendirdikten sonra hafif sıcak halde servis edelim.Afiyet olsun 🙋‍♀️🌸🌸

Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Madam Kabak
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabiyesi
3 2 1 Poğaça
Sağlıklı Diyet Dürüm
Renkli Tırtıl Kurabiye
Glutensiz Mısır Ekmeği (Tavada)
Soslu Dana Eti
Hdabla | © 2025 |