Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması

Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kuru soğan
- 2 lt kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç materyal;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet ince doğranmış kuru soğan
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı domates püresi
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 tutam kıyılmış taze nâne
- Yarım limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyalım yıkayalım. Kenar kısmından dikleme olarak tam yarısına kadar bıçak ile fotoğraftaki üzere keselim.
- Tencereye kaynar suyu ekleyelim tuzunu ek edelim soğanları ekleyelim 10 dk. Yumuşayana kadar kaynatalım.
- Süzgeç ile çıkaralım bir kenarda soğanları soğutalım.
- İç materyal için pirinçi yıkayalım süzelim derin bir kaba alalım.
- Tüm iç gereçlerini ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Diğer tarafta soğuyan soğanların katmanlarını yırtmadan ayıralım. Hepsinin katlarını ayırdıktan sonra.
- İç gereçten bir kaşık koyalım döndürerek kapatalım çok kolay kapanıyor. Tencereye sıralayalım.Ocağa alalım.
- 1 çay kaşığı tuz 2-3yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su ekleyelim üzerine tabak kapatalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım.
- Yaklaşık 50 dk. Ağzı kapalı bir formda pişirelim.
- 1 saat kadar da dinlendirdikten sonra hafif sıcak halde servis edelim.Afiyet olsun 🙋♀️🌸🌸
Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








