Yaz Salatası Tarifi
Yaz Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk göbek kıvırcık marul (yarısı doğrayın )
- 2 adet salatalık
- Küçük 1 kase haşlanmış mısır
- 3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz (damak zevkinize göre)
- Yarım limonun suyu
Yaz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı: geniş bir kaseye süzme yoğurt, pul biber, kuru nane, tuz ve limon suyunu alın. Güzelce karıştırarak sosu hazırlayın.
- Kıvırcık marulu bol suyla yıkayın, süzdükten sonra çok ince olmayacak halde doğrayın. Salatalıkları yıkayıp kabuklarını soyun, küçük küpler hâlinde doğrayın.
- Doğradığınız gereçleri yoğurtlu sosa ekleyin son olarak haşlanmış mısırı da ekleyin bir hoş karıştırın.
- Servis tabağına alarak soğuk biçimde servis edin. 🌞 bu salata, sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı, hafif ve sağlıklı bir alternatif! isteğe nazaran içine ince doğranmış dereotu yahut nane yaprakları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Yaz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













