Karabuğday Salatası

Karabuğday Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday (Greçka)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 orta uzunluk pancar (Büyük de olabilir)
  • 2 orta uzunluk havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Tercihen nar ekşisi

Karabuğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karabuğday bir gece evvelden yıkanıp limonlu suda da bekletilir. 7-8 saat kafidir.
  2. Nohudunuz da bir gece evvelce ıslatılıp haşlanır.
  3. Karabuğday süzülüp haşlanıp soğuyan nohut ile karıştırılır.
  4. Sırasıyla yeşillikler doğranıp eklenir.
  5. Pancar ve havuçlar rendelenip eklenir.
  6. Limon ve zeytinyağı sosu ve tuz eklenip karıştırılır.
  7. 1-2 saat evvelden hazırlanmış olursa gereçleri birbirine harman olur.

Karabuğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Haşlama Tavuk Yemeği
Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik
Antakya Usulü Çökelek Sürk Salatası
Pirinç Pilavı
Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek
Hdabla | © 2025 |