Firik Pilavı (Hatay Usulü)
Firik Pilavı (Hatay Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik iri bulgur
- 1,5 su bardağı firik
- 1 adet bulyon yahut tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Firik Pilavı (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pişirilecek tencereye yap ve şehriye konulup rengi değişene kadar kavrulur.
- Şehriyeler kavrulana kadar firik ve bulgurlar yıkanır üstüne sapları çıkıyor.
- Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur ve firik konulup kavrulur.
- Kavrulan firik ve bulgurun üzerine 5 su bardağı su tuz ve bulyon atılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyunu çeken pilavın altını kapatıp 5 dk dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
- Çok lezzetli oluyor firik ateşte olduğu için daha başka bir tat veriyor 🥰❤️.
Firik Pilavı (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















