Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü)

Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan ( dilimlenmiş)
  • 1 adet havuç (iri doğranmış)
  • 1 adet patates ( ince dilimlenmiş )
  • 1 dilim limon
  • 1 adet sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığı ucu ile kimyon
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Yarım et bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pul biber
  • Nane

Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeklerinizi güzelce yıkayalım bir kaç kez. Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup dilimleyelim 1 dilim limon ve sarımsağı tüm olarak ekledikten sonra 6 su bardağı kimyonunu ve karabiber ek edip orta ateşte 30-40 dakika kadar pişirelim.
  2. Sebze ve mercimeklerimizin pişirilmesinden emin olalım ve sarımsağımızı içinden aldıktan sonra blender yardımı ile mercimek çorbası geçirelim 2-3 dakika. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım.
  3. Sos tavamıza tereyağ ve bir kaç yemek kaşığı sıvı yağ kızartalım altını kapatmaya yakın toz biber,pul biber ve naneyi ekleyelim ocağımızı kapatalım.
  4. Blender geçirdiğimiz mercimek çorbamızı tekrar ocağa alıp et bulyonumuzu ek edelim karıştıralım 5 dakika kaynadıktan sonra tereyağlı sosumuzu ekleyelim bir kaç dakika daha pişirelim ve ocağımızı kapatalım. Afiyet olsun 🫕.

Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamur Derdi Olmadan Pratik Lahmacun
Soğan Dolması
Mezgit Tava
Tek Hamurdan İstediğin Malzemeli Kurabiye
Cevizli Soğuk Baklava
Artan Yeşil Mercimek Yemeğinden Çorba (İsraf Etmeyin Bu Çorba Harika Oluyor)
Hdabla | © 2025 |