Kolay Kısır

Kolay Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 5-6 yaprak marul
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 tatlı kaşığı isot
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Kolay Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnci bulgur ve sıcak suyu bir kaba koyup şişmesini bekleyelim .
  2. Soğanı ince ince küp küp doğrayalım.
  3. Bir tavaya sıvı yağ ekleyip soğanı ekleyelim ve kavuralım.
  4. Salçaları ekleyip 5 dakika daha kavuralım, ince bulgurun üzerine sırasıyla tüm baharatları ekleyelim, kavurduğumuz salçayı ekleyelim.
  5. Ayrı bir kaba marul ,domates, salatalık, maydanoz ince ince küp küp doğrayalım .
  6. Sebzeleri de üzerine ekleyelim güzelce karıştıralım, nar ekşisini ekleyelim ,hepsini karıştıralım afiyet olsun.

Kolay Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare
Çıtır Börek (VİDEOLU)
Kadayıflı Muhallebi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Kuzulu Orman Kebabı
Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |