Kolay Kısır

Kolay Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 5-6 yaprak marul
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet salatalık
- 2 adet domates
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 tatlı kaşığı isot
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
Kolay Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnci bulgur ve sıcak suyu bir kaba koyup şişmesini bekleyelim .
- Soğanı ince ince küp küp doğrayalım.
- Bir tavaya sıvı yağ ekleyip soğanı ekleyelim ve kavuralım.
- Salçaları ekleyip 5 dakika daha kavuralım, ince bulgurun üzerine sırasıyla tüm baharatları ekleyelim, kavurduğumuz salçayı ekleyelim.
- Ayrı bir kaba marul ,domates, salatalık, maydanoz ince ince küp küp doğrayalım .
- Sebzeleri de üzerine ekleyelim güzelce karıştıralım, nar ekşisini ekleyelim ,hepsini karıştıralım afiyet olsun.
Kolay Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






