Terbiyeli Sebze Çorbası

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk kabak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 kısım maydanoz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve havucun kabukları soyulur.
  2. Tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
  3. Biberlerin çekirdekleri temizlenir.
  4. Biberler, kabak ve sarımsak da küp küp doğranır.
  5. Tencereye zeytinyağı ek edilir ve patates ile havuç biraz kavrulur.
  6. Diğer sebzeler de ek edilir. Biraz kavrulur.
  7. Tencereye su ek edilir.
  8. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte sebzeler düzgünce pişene kadar pişirilir.
  9. Terbiyesi için başka bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve un yeterlice çırpılır.
  10. İki kepçe kadar kaynayan sebzeli sudan terbiyeye eklenir.
  11. Terbiyenin topak olmaması için daima karıştırarak tencereye dökülür.
  12. Bir iki taşım daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.
  13. İnce ince doğradığımız maydanoz ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sardalye Balığım
Magnolia Tatlısı (Videolu)
Mantarlı Tavuk Sote (Kahvaltı İçin En Güzel Tercihim)
Portakallı Cevizli Revani
Haşhaşlı Şekerpare
Buzluk Limonata
Hdabla | © 2025 |