Fırında Sardalye Balığım

Fırında Sardalye Balığım Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg sardalye balığı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limon
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- Çok az nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı konserve domates salçası
Fırında Sardalye Balığım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıkları güzelce yıkayıp tepsiyi yağlıyoruz.
- Ardından sosunu hazırlamak için kimyon, karabiber, kırmızı biber, azcık nane, tuz, konserve domates salçası ek edip karıştırıyoruz ve tepsiye döküyoruz.
- Ardından balıkları yerleştiriyoruz. Üzerine soğanı, limonu yuvarlak biçimde kesip koyuyoruz.
- Davul fırında 250 derece 45 dakika pişiriyoruz servise hazır afiyet olsun.
Fırında Sardalye Balığım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



