Portakallı Cevizli Revani

Portakallı Cevizli Revani Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için;

  • Fıstık
  • Portakal

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Portakallı Cevizli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır.Şeker ve su kaynadıktan sonra limon damlası eklenerek 10 dk daha kaynamaya devam eder. Ve ocaktan alınır.
  2. Şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
  3. Sonrasında süt, yağ ve irmik un eklenerek tekrar karıştırılır.
  4. Portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.
  5. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  6. Tepsi yağlanarak harç dökülür.
  7. Fırında güzelce piştikten sonra çıkararak birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür.
  8. Dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
  9. Üstüne istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ben fıstık ve portakal kullandım. Afiyet olsun 🌷.

Portakallı Cevizli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yağ Çekmeyen Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföylü Tost
Belen Tava
Gömme (Kırma) Börek,Göçmen Böreği,Cıyırma
Pratik Sosisli Sandviç
Pastane Tadında Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta (Yapımı Çok Basit)
Patatesli Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet