Tepside Pratik Ispanaklı Börek
Tepside Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket kuru maya
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 2 su bardağı su (ılık)
- 5,5 su bardağı un
Diğer gereçler:
- 400gr ıspanak
- 1 adet büyük uzunluk kırmızı soğan (veya 2 küçük kırmızı soğan)
- 1 adet büyük uzunluk kırmızı kapya biberi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Susam
Tepside Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için un hariç materyalleri birleştirip çırpalım, unu yavaşça ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıp 1 saat mayalandıralım (cıvık bir hamur olucak meraklanmayın).
- Diğer gereçleri doğrayın.
- Pul biber ve doğradıklarınızı mayalanan hamura ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip eşit halde yayın ve üzerine susam serpin.
- Önceden ısıtıcınız 180 derece fırında kızarana kadar denetimi pişirin (tepsiyi en alt rafa koyun) afiyet olsun….
Tepside Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










