Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit)
Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit) Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüm 200 ml
Hamuru için:
- 2 su bardağı+3 tepeleme yemek kaşığı)un
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt (sert olsun sulu olmasın!)
- 1 adet yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Elmalı harç için: (Çay bardağı ölçüm 100 ml)
- 3 büyük uzunluk elma
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 çay bardağı beyaz şeker
Vişneli harç için ;
- 1 çay bardağı vişne
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay daha şeker
- Yarım çay bardağı su
Çilekli harç için;
- 1 küçük kase çilek
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı şeker
Limonlu harç için;
- 2 adet doğranmış limon
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Kivili harç için;
- 2 adet kivi
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı su
Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabımıza yumurta ,pudra şekeri, oda ısısında tereyağ ve yoğurdu alıp karıştıralım .
- Üzerine un kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğuralım.
- Hamurun dörtte birini ayırıp buzluğa atalım, geri kalanının üzerini streçleyip bekletelim.
- Meyveli sos için gereçleri karıştırıp pişirelim (dilerseniz robottan da geçirebilirsiniz. )ve soğumaya bırakalım.
- Beklettiğim hamurdan mandalina büyüklüğünde bir kesim ayırıp kalanını bir cm olacak halde borcam tabanına yayalım.
- Ayırdığım kesimden şeritler yapıp sekiz kesime bölüp form verelim.
- Vişneli harç için vişne nişasta şekeri ocağı alalım su ekleyerek kaynayana kadar pişirelim kaynamaya başlayınca altını kapatıp sogumaya bırakalım.
- Çilekli harç için; Çilek nişasta su ve şekeri ocağa alıp kaynayana kadar pişirelim.
- Limonlu harç için kabuklarını soyup limonları küçük küçük doğrayalım, çekirdeklerini çıkartalım, su ,şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim .
- Dilerseniz robottan da geçirebilirsiniz pürüzsüz olması için .
- Kivili harç için;Kivileri küp küp doğrayalım, şeker ,nişasta ve suyu karıştırıp pişirelim.
- Elmalı harç için elmalari küp küp doğrayıp üzerine şeker ve su ekleyerek pişirelim dilerseniz tarçın da koyabilirsiniz
- Soğuyan sosları her bir kısmının içine yayalım.
- Üzerine buzluktaki ayırdığınız hamur rendeleyip 170° evvelce işitilmiş fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri gezdirelim. Deneyecek olan olanları afiyetle.
Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











