Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit)

Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit) Tanımı İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüm 200 ml

Hamuru için:

  • 2 su bardağı+3 tepeleme yemek kaşığı)un
  • 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt (sert olsun sulu olmasın!)
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı

Elmalı harç için: (Çay bardağı ölçüm 100 ml)

  • 3 büyük uzunluk elma
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 çay bardağı beyaz şeker

Vişneli harç için ;

  • 1 çay bardağı vişne
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay daha şeker
  • Yarım çay bardağı su

Çilekli harç için;

  • 1 küçük kase çilek
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı şeker

Limonlu harç için;

  • 2 adet doğranmış limon
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Kivili harç için;

  • 2 adet kivi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su

Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabımıza yumurta ,pudra şekeri, oda ısısında tereyağ ve yoğurdu alıp karıştıralım .
  2. Üzerine un kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğuralım.
  3. Hamurun dörtte birini ayırıp buzluğa atalım, geri kalanının üzerini streçleyip bekletelim.
  4. Meyveli sos için gereçleri karıştırıp pişirelim (dilerseniz robottan da geçirebilirsiniz. )ve soğumaya bırakalım.
  5. Beklettiğim hamurdan mandalina büyüklüğünde bir kesim ayırıp kalanını bir cm olacak halde borcam tabanına yayalım.
  6. Ayırdığım kesimden şeritler yapıp sekiz kesime bölüp form verelim.
  7. Vişneli harç için vişne nişasta şekeri ocağı alalım su ekleyerek kaynayana kadar pişirelim kaynamaya başlayınca altını kapatıp sogumaya bırakalım.
  8. Çilekli harç için; Çilek nişasta su ve şekeri ocağa alıp kaynayana kadar pişirelim.
  9. Limonlu harç için kabuklarını soyup limonları küçük küçük doğrayalım, çekirdeklerini çıkartalım, su ,şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim .
  10. Dilerseniz robottan da geçirebilirsiniz pürüzsüz olması için .
  11. Kivili harç için;Kivileri küp küp doğrayalım, şeker ,nişasta ve suyu karıştırıp pişirelim.
  12. Elmalı harç için elmalari küp küp doğrayıp üzerine şeker ve su ekleyerek pişirelim dilerseniz tarçın da koyabilirsiniz
  13. Soğuyan sosları her bir kısmının içine yayalım.
  14. Üzerine buzluktaki ayırdığınız hamur rendeleyip 170° evvelce işitilmiş fırında kızarana kadar pişirelim.
  15. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri gezdirelim. Deneyecek olan olanları afiyetle.

Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Porsiyonluk Alman Pastası
Üzerlik Çayı Nasıl Yapılır – Üzerlik Tohumu Çayı Faydaları Nelerdir? (Videolu)
Vişneli Karpatka Pastası
Donut
Hdabla | © 2025 |