Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 kaşık kremşanti

Ganaj için;

  • 1 paket çikolata 80 gram
  • 1 kutu krema

Üzeri için;

  • Damla çikolata
  • Antep fıstığı

Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,şeker, yumurta ,nişasta tencereye ekleyip uygunca karıştırıyoruz .
  2. Ocağa alıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam ediyoruz .
  3. Sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıp üzerini streçleyip kenara alıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra iki kaşık kremşanti ekleyip güzelce bir karıştırıyoruz .
  5. Kıvamı katı üzere görünebilir lakin kremşanti eklendikten sonra sulanmaya başlayacaktır düzgünce toparlanır.
  6. Kakaoyu eritilmiş tereyağı süt ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz yeterlice karıştırıp üzerine bisküvileri kırıp her yerine yediriyoruz .
  7. Sonra kelepçeli kek kalıbına harcımı döküp güzelce bastırıyorum kaşık yardımıyla kremayı üzerine döküyorum güzelce düzeltiyorum üst tabanını.
  8. Kremayı ocakta yalnızca ısıtıyorum yani çikolatayı eritebileceğim kadar ısıtıyorum kaynatmıyoruz tablet çikolata içine kırıp erimesi için karıştırıyorum ve ganajımız hazır.
  9. Kremanın üstüne ganajı döküp ben antep fıstığıyla süsledim ve damla çikolatayla siz istediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun💫.

Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake
Kaşık Dökme (Peynirli)
Kolay Poğaça
Patlıcanlı Börek
Soğan Dolması
Yumuşacık Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |