Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Tavuk suyu yahut bulyon

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını pilav tavamızda eritiyoruz.
  2. Eriyen tereyağın üzerine şehriyeleri ekleyip çok hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Bulgurumuzu da ekleyip bir iki dk kavurup üzerine suyumuzu ekliyoruz.
  4. Ben evvelden dondurduğum tavuk suyunu kullandım isterseniz bulyon da kullanabilirsiniz.
  5. Son olarak tuzunu ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakın suyunu çeken pilavımız servise hazır.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ♥️✨.

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fit Unsuz Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şerbetli Bayram Tatlısı
Mercimek Mantısı (Videolu)
Karışık Dolma (Çok Lezzetli)
Ferahlatan Ve Lezzetine Doyum Olmayan Semizotu Salatası
Elmalı Milföy
Tavuklu Çökertme Kebabı
Hdabla | © 2025 |