Ayran Aşı Çorbası
Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 su bardağı haşlanmış yarma ( buğday)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı içme suyu
- 1 tutam dereotu yahut maydanoz
- 1-2 kısım taze nane
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut, yeşil mercimek ve yarmayı farklı ayrı haşlayıp hepsini bir birine karıştırıp, soğumaya bırakın.
- Derin bir kapta yoğurda 2 su bardağı içme suyunu ekleyip karıştırın.
- Soğumuş olan baklagilleri ekleyip karıştırın.
- Kıvamını kendinize nazaran ayarlayın.
- Son olarak üzerine ince doğranmış dereotu yahut maydanoz, taze nane ekleyip karıştırın.
- Üzerine kuru nane ekleyip, isterseniz buz kesimleri ekleyin yahut buzdolabında bekletip, servis edebilirsiniz.
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















