Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı haşlanmış yarma ( buğday)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı içme suyu
  • 1 tutam dereotu yahut maydanoz
  • 1-2 kısım taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut, yeşil mercimek ve yarmayı farklı ayrı haşlayıp hepsini bir birine karıştırıp, soğumaya bırakın.
  2. Derin bir kapta yoğurda 2 su bardağı içme suyunu ekleyip karıştırın.
  3. Soğumuş olan baklagilleri ekleyip karıştırın.
  4. Kıvamını kendinize nazaran ayarlayın.
  5. Son olarak üzerine ince doğranmış dereotu yahut maydanoz, taze nane ekleyip karıştırın.
  6. Üzerine kuru nane ekleyip, isterseniz buz kesimleri ekleyin yahut buzdolabında bekletip, servis edebilirsiniz.

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rokalı Mısırlı Salata
Tahinli Cevizli Bebiş Pankeki
Tam Karadeniz Usulü Mısır Ekmeği Yapımı
Mavi Haşhaşlı Şekerpare
Glutensiz Pratik Mercimek Köftesi
Borcam Tatlısı
Hdabla | © 2025 |