Humus Yatağında İçli Köfte

Humus Yatağında İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 4 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
Dış harcı için;
- 500 gram çiğ köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sunum her tabak için;
- 1 dilim limon
- 1 adet çeri domates
- 1 kısım taze nane
Humus Yatağında İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcın hazırlanması; kıymayı tavaya koyup, kavurmaya başlayalım. Gerisinden ince doğranmış kuru sağanları ek ederek kavurmaya devam edelim. Biber salçası ve domates salçasını da ekleyelim.
- Bu esnada içine zeytinyağını da ekleyelim. Cevizi ve gerisinden baharatları da ekleyelim. Tereyağını da ekledikten sonra, pişmeye yakın son olarak maydanozları da ek edelim. Pişen iç harcı soğumaya bırakalım.
- Dış harcın hazırlanması için; bulgur ile irmiği bir kaba koyalım. Üzerine 3 su bardağı ek ettikten sonra kabın üzerine streç çekelim. Bu halde 15-20 dakika bekletelim.
- Bu formda yumuşayan bulgurun üzerine biber ve domates salçası, baharatları ek edelim. Yumurtası da kırıldıktan sonra un elenerek yavaş yavaş ekleyelim.
- Tüm materyalleri mi ekledikten sonra çiğ köfte yoğurur üzere 20-30 dakika yoğuralım. Hamur kıvamına getirelim.
- İçli köftenin şekillendirilmesi; içli köfte aparatını açalım (eliyle yamayanlar için) aparatın iki bölmesine de naylon koyalım. İçli köfte yuvalarının içine gelecek halde iç harçtan koyalım.
- Sonra aparatı ikiye katlayalım yani kapatalım. Üzerine bastırarak içli köftenin şekillenmesini sağlayalım. Form alan içli köftenin artan kesimlerini alalım ve tepsiye dizelim.
- Hazır olan içli köfteleri buzdolabına kaldıralım. Dinlenmesini sağlayalım.
- İçli köftenin pişirilmesi; içli köfteyi ister kızgın yağda pişirebilir isterseniz sıcak suda haşlayabiliriz.
- Sunum için; kızgın yağda pişirdiğimiz içli köfteyi bir tabağa 1-2 kaşık humus koyup yayarak üzerine 2 adet içli köfteden koyarak verebiliriz. Afiyet olsun.
Humus Yatağında İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






