Humus Yatağında İçli Köfte

Humus Yatağında İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası

Dış harcı için;

  • 500 gram çiğ köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sunum her tabak için;

  • 1 dilim limon
  • 1 adet çeri domates
  • 1 kısım taze nane

Humus Yatağında İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcın hazırlanması; kıymayı tavaya koyup, kavurmaya başlayalım. Gerisinden ince doğranmış kuru sağanları ek ederek kavurmaya devam edelim. Biber salçası ve domates salçasını da ekleyelim.
  2. Bu esnada içine zeytinyağını da ekleyelim. Cevizi ve gerisinden baharatları da ekleyelim. Tereyağını da ekledikten sonra, pişmeye yakın son olarak maydanozları da ek edelim. Pişen iç harcı soğumaya bırakalım.
  3. Dış harcın hazırlanması için; bulgur ile irmiği bir kaba koyalım. Üzerine 3 su bardağı ek ettikten sonra kabın üzerine streç çekelim. Bu halde 15-20 dakika bekletelim.
  4. Bu formda yumuşayan bulgurun üzerine biber ve domates salçası, baharatları ek edelim. Yumurtası da kırıldıktan sonra un elenerek yavaş yavaş ekleyelim.
  5. Tüm materyalleri mi ekledikten sonra çiğ köfte yoğurur üzere 20-30 dakika yoğuralım. Hamur kıvamına getirelim.
  6. İçli köftenin şekillendirilmesi; içli köfte aparatını açalım (eliyle yamayanlar için) aparatın iki bölmesine de naylon koyalım. İçli köfte yuvalarının içine gelecek halde iç harçtan koyalım.
  7. Sonra aparatı ikiye katlayalım yani kapatalım. Üzerine bastırarak içli köftenin şekillenmesini sağlayalım. Form alan içli köftenin artan kesimlerini alalım ve tepsiye dizelim.
  8. Hazır olan içli köfteleri buzdolabına kaldıralım. Dinlenmesini sağlayalım.
  9. İçli köftenin pişirilmesi; içli köfteyi ister kızgın yağda pişirebilir isterseniz sıcak suda haşlayabiliriz.
  10. Sunum için; kızgın yağda pişirdiğimiz içli köfteyi bir tabağa 1-2 kaşık humus koyup yayarak üzerine 2 adet içli köfteden koyarak verebiliriz. Afiyet olsun.

Humus Yatağında İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Çiğ Köfte Tarifi
Otur Fatma Tatlısı (Nazlı) (Kocaeli)
Kıymalı Hıngel Mantı
Tavuk Kalbi Sote
Akdeniz Usulü Makarna Salatası
Buzluk İçin Karnıyarık Böreği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |