Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna (Videolu)
Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 demet ıspanak
- 200 gram ince dilimlenmiş mantar
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Sosu için; 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım litre süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı tencereye alıp haşlıyoruz. Farklı bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp soğanları soteliyoruz.
- Sonra mantarları ekleyip soteliyoruz, ıspanakları ekleyip yüksek ateşte kısa müddetli sotelemeye devam ediyoruz. Pişmesine yakın tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Sosu için; farklı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp unu kavuruyoruz. Tuzunu ve sütünü ekleyip, kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almadan karabiberi ekliyoruz.
- Sostan yaklaşık bir kepçe ayırıp kalan sosu makarna ve ıspanaklı harçla karıştırıyoruz.
- Küçük uzunluk kare borcama karışımı döküp kalan sosu da en üstüne sürüyoruz. Kaşar peyniri serpip 200 derece fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.

Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






