Vişneli Beyaz Despati Pasta

Vişneli Beyaz Despati Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un + 1 yemek kaşığı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Vişne sosu için;

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • 300 gram vişne
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

Vişneli Beyaz Despati Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; Yumurta ve şeker rengi açılana kadar çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim ve hamurumuzu kalıba alalım.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dk pişirelim her fırın farklı denetimli pişirin.
  5. Kelepçeli kalıptan çıkartıp kekimizi pasta tabağımızın içine alalım kelepçeyi tekrar üzerine koyalım ve soğuk kekimizi 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
  6. Krema için çikolataları benmari yordamı eritelim.
  7. Daha sonra kremaları pudra şekeri ile bir arada yüksek periyotta 5-6 dk kabarana çırpalım.
  8. Benmari adabı erittiğimiz çikolataları yavaş yavaş ekleyelim.
  9. Ardından kremayı kekin üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
  10. Üzeri için vişneli sosunu hazırlayalım vişneleri bir tencereye koyup bir bardak suda bir kaşık nişasta açalım ve vişnelerin üzerine dökelim.
  11. Şekeri de ekleyerek kısık ateşte kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim sos soğuduktan sonra pastanın üzerinde dökelim 1 gece dolapta bekletelim. Afiyet olsun 🍒❤️.

Vişneli Beyaz Despati Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mozaik Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Kayısılı Hurmalı Ara Öğün +6
Tost Makinesinde Waffle
Pişmeyen Tiramisu
Patates Salatası
İzmir Bombası
Hdabla | © 2025 |