Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan)

Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • Vanilya
  • 3,5 su bardağı un (toparlandığı kadar)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetini hazırlayalım ki, kurabiyeler pişene kadar sıcağı gitsin. Su ve şeker bir tencere içerisinde kaynatılır. Daha sonra soğuması için bir kenara alınır.
  2. Daha sonra derince bir kap içine teremyağ, sıvı yağ, şeker, kakao, yumurta, ve vanilya eklenip karıştırılır.
  3. Sonrasında un azar azar ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizelim.
  5. 170 derecelik evvelce ısıtılmış fırında denetimli bir formda 15-20 dakika pişirelim.
  6. Fırından çıktıktan sonra birinci soğuğu geçince şerbetin içine batırılıp tepsiye dizilir. Artan şerbeti üzerinde gezdirelim.
  7. Şerbetini düzgünce çektikten sonra bir servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz formda süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🦋

Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimek Mantısı (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Ağlayan Pasta
Puf Poğaça
Enginar Salatası
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Pirinç Pilavı
Salçalı Sucuklu Soğanlı Yumurta
Hdabla | © 2025 |