Kakaolu Kek
Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 küçük paket kakao
- 1 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpıyoruz.
- Yumurtalarınızın oda sıcaklığına olmasına dikkat etmelisiniz.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpıyoruz.
- Kuru materyalleri eleyerek eklerseniz hem kek harcınız pürüzsüz kıvamlı olur hem de kekiniz çok hoş kabarır.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Fırından aldıktan sonra soğuyana kadar kalıpta bekletiyoruz.
- Soğuduktan sonra kalıptan aksi çevirip çıkarıyoruz.
- Sıcak keki aykırı çevirirseniz kekiniz parçalanabilir.
- Mutlaka kekin soğumasını beklemelisiniz.
- Servisten evvel isteğe nazaran üzerine çikolata sosu da dökebiliriz.
Not: kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebiliriz. Kürdanı keke batırdığımızda pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











