Demleme Kıymalı Makarna
Demleme Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 4 su bardağı makarna
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
Demleme Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tencereye alınır,ara orta karıştırarak kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Üzerine yemeklik doğranmış biber,soğan ve sarımsak eklenir akabinde yağlar ek edili.
- Atılan gereçler yumuşayana kadar kavrulur .
- Salça ve baharatları ek edilir.
- 2-3 dk kokusu çıkana kadar kavrulur makarna eklenir karıştırılır.
- Makarnaların üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ek edilir.
- Tencerenin kapağı kapatılır ,ara orta denetim edilerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- 10 dk dinlendirilerek üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun yorum ve fikirlerinizi yazabilirsiniz yeni tariflerim için sayfama abone olmayı unutmayın lütfen 🤗 sevgiler ❤️.
Demleme Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














