Reçelli Kurabiye (Makineyle)

Reçelli Kurabiye (Makineyle) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Alabildiği kadar un (500 gram hamur yumuşak olacak)
Arası için;
- Reçel
Reçelli Kurabiye (Makineyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur güzelce yoğurulur, hamur sert olursa makineden çıkmaz hafif yumuşak olacak.
- Makineyi doldurup direk fırın tepsisine sokuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 10-15 dakika, sakin kızartmayın acı olur, hafif altından bir pembeleşmeye başladığı an çabucak çıkarın.
- Sofraya çook yavaş biçimde dökün birinci sıcağıyla çok kırılgan oluyorlar soğudukça sertleşiyor.
- Hafif sıcağı gidince içini doldurup birbirine yapıştırıp ben on dakika buzluğa koyuyorum erimesin çabuk donsun diye.
Reçelli Kurabiye (Makineyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





