Peynirli Börek
Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
Sosu için; (Bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
İçine için;
- 1 kase beyaz peynir yada lor peyniri
- Yarım demet maydanoz
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosu için gerekli tüm materyalleri derin bir kabın içinde güzelce çırpın.
- İlk iki yufkayı tezgaha serin üzerini çokça sosdan sürün üçüncü yufkayı da üzerine serip sostan yavaşça sürün.
- Uç kısmına peynir ve maydanoz karışımından ekleyip çok sıkı olmayacak halde rulo halinde sarın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin kalan yufkalarada birebir süreci uygulayıp bitirin.
- Üzerlerine sosdan çokça sürüp onbeş dakika bekletin sosunu çeksin.
- Daha sonra üzerine susam serpiştirip evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika alt üst kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun 👌👌👌.
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















