Peynirli Börek

Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

Sosu için; (Bardak ölçüsü 200 ml)

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un

İçine için;

  • 1 kase beyaz peynir yada lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için gerekli tüm materyalleri derin bir kabın içinde güzelce çırpın.
  2. İlk iki yufkayı tezgaha serin üzerini çokça sosdan sürün üçüncü yufkayı da üzerine serip sostan yavaşça sürün.
  3. Uç kısmına peynir ve maydanoz karışımından ekleyip çok sıkı olmayacak halde rulo halinde sarın.
  4. Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin kalan yufkalarada birebir süreci uygulayıp bitirin.
  5. Üzerlerine sosdan çokça sürüp onbeş dakika bekletin sosunu çeksin.
  6. Daha sonra üzerine susam serpiştirip evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika alt üst kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun 👌👌👌.

Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kanat
Antep Fıstıklı Kurabiye
Glutensiz Ekmek
Nutella Dolgulu Çörek (Berliner) (Videolu)
Muzlu Yulaflı Kurabiye
Portakallı Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |