Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet antep fıstıklı puding (ben dr. otker markasını kullandım.)
- 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
- 2.5-3 su bardağı un (200 ml ölçülü bardakla un ben 3 su bardağı kullandım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu nedenle 2.5 tan sonrası dikkatli eklenmeli)
Süslemek için;
- Çikolatalı soslar – beyaz, sütlü
- Antep fıstığı kreması (dilerseniz sadede kullanabilirsiniz)
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına puding, sıvı yağ ve unu aldım yavaş yavaş yoğurdum.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca elimle biçim verdim.
- Ortalarına bir bıçağın sapı yardımıyla hal verdim.
- 170 derece de alt üst ayarda katılaşana kadar pişirdim.
- Çıkınca soslarla süsleyip servis ettim.
Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







