Antep Fıstıklı Kurabiye

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet antep fıstıklı puding (ben dr. otker markasını kullandım.)
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 2.5-3 su bardağı un (200 ml ölçülü bardakla un ben 3 su bardağı kullandım ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu nedenle 2.5 tan sonrası dikkatli eklenmeli)

Süslemek için;

  • Çikolatalı soslar – beyaz, sütlü
  • Antep fıstığı kreması (dilerseniz sadede kullanabilirsiniz)

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına puding, sıvı yağ ve unu aldım yavaş yavaş yoğurdum.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca elimle biçim verdim.
  3. Ortalarına bir bıçağın sapı yardımıyla hal verdim.
  4. 170 derece de alt üst ayarda katılaşana kadar pişirdim.
  5. Çıkınca soslarla süsleyip servis ettim.

Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifa Dolu Çılbır Tarifi | Yoğurtlu Ve Baharatlı Efsane Lezzet!
Cocostar Pasta
Ballı Un Helvası
7+ Bebeklere Gece Muhallebisi
Havuç Taratoru Bir De Böyle Deneyin
Karnabahar Kızartması
Hdabla | © 2025 |