Portakallı Haşhaşlı Revani

Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 2 vanilya
  • 1 portakal rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 2 damla limon suyu

Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bembeyaz oluncaya kadar çırpıyoruz. Akabinde sıvı yağını ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Ardından süt, irmik, haşhaşı ekliyoruz unumuzu ve kabartma tozunu vanilyayı eleyerek ekliyoruz, yağılı borcama döküyoruz.
  3. 180 derecede 30 dk pişiriyoruz afiyet olsun.

Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Karnabahar Kızartması
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı
Hatay Usulü Zeytin Kavurması
Elmalı Cevizli Kurabiye
Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |