Ibiza Tatlısı
Ibiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane vanilya
Kreması için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nutella (isteğe göre)
- Kremanın üstü için yarım bardağı hindistan cevizi
Dışı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
Ibiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pişirme kabınızın içine dut, şeker ve unu koyup güzelce karıştırınız. Sonra ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişiriniz.
- Ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ek ediniz.
- Bisküvileri blenderdan geçirip fırın tepsisine yayınız. Üzerlerine pişirmiş olduğunuz muhallebili yavaş yavaş yayarak dökünüz.
- Tamamen soğuyuncaya kadar bekletiniz.
- Krem şantiyi sütle ve nutella ile çırpınız soğuyan muhallebinin üstüne yayınız.
- Hindistan cevizi serpip buzdolabına koyunuz.
- 1 gece buzdolabında bekletiniz. Sonra istediğiniz büyüklükte kesip form veriniz.
Ibiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















