Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva

Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı antep fıstığı tozu (isteğe bağlı)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Antep fıstığı tozu
  • Tahin(isteğe bağlı)

Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavaya alalım.
  2. Yağ eriyince irmiği ek edip kokusu ve rengi değişene kadar kavuralım.
  3. Sonrasında antep fıstığı tozunu ek edip biraz daha kavuralım.
  4. Bu kademelerde ocak altını çok açmamanızı tavsiye ederim.
  5. Sonra kenarda öteki bir tencerede şerbetimizin materyallerini katıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
  6. Şerbeti kaynatmaya gerek yok soğuk ek edeceğiz.
  7. Sonrasında kavrulan helvamıza şerbeti yavaş yavaş ek edelim bu evrede dikkat edelim kaynamadan ötürü buhar oluşabilir.
  8. Kontrollü biçimde şerbeti ekleyelim.
  9. Sonrasında helva yoğunlaşıp kıvam alana kadar yavaş yavaş ocağın altı kısık formda kaynatalım.
  10. Kıvam alan helvayı bir kenarda üstü kapalı biçimde 10-15 dk bekletelim ve form verip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋.

Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Kek
Kabuska
Mis Kokulu Limonlu Kek
Enginar
Fırın Makarna
Fırında Kıymalı Mantar Güveç
Hdabla | © 2025 |