Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedi lisanı bisküvi ( yaklasik 24 adet)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday yahut mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt ( kremşanti için)
- 1.paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt ( çikolata sosu için)
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize 1 litre süt ün nisasta şeker yumurta sarısı alarak karıştırıyoruz. Kısık ateşte göz göz göbek atana kadar karıştıralım.
- Sonra streç sinemasını muhallebinin üzerine değdirerek (lütfen kabı kapatma olarak algılamayın muhallebiyle streç temas etmeli) büsbütün kapatıp buzdolabına kaldıralım yaklaşık 2 saate kadar bekleyip güzelce soğuması lazım.
- Bu ortada sos tenceremize 2 bardak sütü ve çikolata sosumuzu koyarak karıştırıp pişirelim onuda kenarda soğumaya bırakalım. Ortada çırpalım ki kabuklanma olmasın.
- Buzdolabındam çıkarttığımız soğuduğuna emin olduğumuz muhallebimizin üzerine toz krem. Şantiyi ve yardım bardak sütü ekleyerek mikserle çırpalım pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Kedi lisanlarını 4- 5 modüle bölerek muhallebime katalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Sonra ister borcama ister porsiyonluk kuplarımıza hisse edelim ve üzerine soğuyan çikolata sosumuzu paylaştıralım.
- Bir gece buzdolabında bekleyip büsbütün soğuduğunda çok lezzetli bir tatlı olacaktır 🙂 afiyet olsun 💕.
Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








