Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi lisanı bisküvi ( yaklasik 24 adet)
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday yahut mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt ( kremşanti için)
  • 1.paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt ( çikolata sosu için)

Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize 1 litre süt ün nisasta şeker yumurta sarısı alarak karıştırıyoruz. Kısık ateşte göz göz göbek atana kadar karıştıralım.
  2. Sonra streç sinemasını muhallebinin üzerine değdirerek (lütfen kabı kapatma olarak algılamayın muhallebiyle streç temas etmeli) büsbütün kapatıp buzdolabına kaldıralım yaklaşık 2 saate kadar bekleyip güzelce soğuması lazım.
  3. Bu ortada sos tenceremize 2 bardak sütü ve çikolata sosumuzu koyarak karıştırıp pişirelim onuda kenarda soğumaya bırakalım. Ortada çırpalım ki kabuklanma olmasın.
  4. Buzdolabındam çıkarttığımız soğuduğuna emin olduğumuz muhallebimizin üzerine toz krem. Şantiyi ve yardım bardak sütü ekleyerek mikserle çırpalım pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  5. Kedi lisanlarını 4- 5 modüle bölerek muhallebime katalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
  6. Sonra ister borcama ister porsiyonluk kuplarımıza hisse edelim ve üzerine soğuyan çikolata sosumuzu paylaştıralım.
  7. Bir gece buzdolabında bekleyip büsbütün soğuduğunda çok lezzetli bir tatlı olacaktır 🙂 afiyet olsun 💕.

Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tepsi Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kerevizli Ve Havuçlu Bebek Çorbası
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye
Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Portakallı Kek
Avakado Yediren Yumurta
Tepsi Poğaçası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

Hostes