Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi

Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 450 gram taze fasulye (jülyen doğranmış)
  • 350 gram havuç (jülyen doğranmış)
  • 150 gram kapya biber (jülyen doğranmış)

Sosu için;

  • 400 gram süzme yoğurt
  • 170 gram olağan yoğurt
  • 50 gram tahin
  • 45 gram mayonez
  • 30 gram kavrulmuş susam
  • 10 gram keten tohumu
  • İsteğe bağlı 2 diş sarımsak(ezilmiş)

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam

Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı, sirke, tuz, baharatlar bir kasede karıştırılır. Taze fasulye, havuç, kapya biber jülyen doğranır.
  2. Tepsiye yağlı kağıt serilir ve üzerine sebzeler dizilir. Hazırlanan yağlı karışım sebzelerin üzerine eşit ölçüde gezdirilir. Sebzelerin üzerine ıslatılmış (nemli) bir yağlı kağıt kapatılır.
  3. 180 derece evvelce ısınmış fırında yumuşayana dek pişirilir.
  4. Sosun yapılışı; tüm gereç karıştırılır servis edilecek tabağa yayılır. Üzerine pişen sebzeler istenildiği üzere yerleştirilir.
  5. Son olarak üzerine ben kavrulmuş susam serperek servis ettim sizler dilerseniz ceviz, dereotu, maydonoz ya da tahin gezdirebilirsiniz. Afiyetle ve sevgiyle kalın.

Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)
Tavuk Taşlık Sote
Hurmalı Fit Çikolata
Domates Yatağında Şipşak Palamut
Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek
Hdabla | © 2025 |