Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)

Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su

Pilavı için;

  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Su

Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bagetleri kemikten ayırıp doğrayalım tavuk göğüslerini de kesimlere bölüp rondoda macun kıvamına gelene kadar çekelim.
  2. O esnada tuz ve azar azar su eği yapıp çekelim.
  3. Tavukların hepsine birebir süreci yaptıktan sonra çabucak akabinde soğanı da rondodan geçirip suyunu süzüp ekleyelim.
  4. Yoğurma kabına alıp alt üst yaparak yoğuralım.
  5. Tuz denetimini kendi damak zevkinize nazaran ayarlayıp elimizi ıslatarak yuvarlak biçim verip kaynamış suda pişirelim.
  6. Pilavımız için pirinçi kavurup köfteleri haşladığımız sudan ekleyip tuzunu denetim edip demini çekmeye bırakalım.
  7. Yarım saat dinlendikten sonra servise hazır. ☺️.

Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Peynirli Krep Dürüm
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Fırında Soya Soslu Levrek
Hızlı Hazırlanan Misafir Menüsü
Bonibonlu Kurabiye
Avakado Yediren Yumurta
Muhammara (Kahvaltılık Acuka)
Hdabla | © 2025 |