Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)

Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet tavuk baget
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk soğan
- Karabiber
- Tuz
- Su
Pilavı için;
- 4 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Su
Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bagetleri kemikten ayırıp doğrayalım tavuk göğüslerini de kesimlere bölüp rondoda macun kıvamına gelene kadar çekelim.
- O esnada tuz ve azar azar su eği yapıp çekelim.
- Tavukların hepsine birebir süreci yaptıktan sonra çabucak akabinde soğanı da rondodan geçirip suyunu süzüp ekleyelim.
- Yoğurma kabına alıp alt üst yaparak yoğuralım.
- Tuz denetimini kendi damak zevkinize nazaran ayarlayıp elimizi ıslatarak yuvarlak biçim verip kaynamış suda pişirelim.
- Pilavımız için pirinçi kavurup köfteleri haşladığımız sudan ekleyip tuzunu denetim edip demini çekmeye bırakalım.
- Yarım saat dinlendikten sonra servise hazır. ☺️.
Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
