Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek

Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 1 şişe sade maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Arasına;
- Beyaz peynir
Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkayı katlayıp bir parmak kadar genişlikte yufkayı keselim.
- Yağlanmış tepsinin alt tabanına yufkanın yarısını ek edelim ,sosun yarısını eşit üzerine gezdirelim.
- Arasına peyniri ek edelim.
- Kalan yufkayı üzerine ek edelim.
- Sosun kalanın üzerine eşit gezdirelim.
- 190 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim. Afiyetle.
Not ;sizin tepsiden çıkmazsa zorlamayın olağan üzerinden keserek sunabilirsiniz.
Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







