Patetesli Dört Baklagilli Çorba
Patetesli Dört Baklagilli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 türk kahve pirinç
- 1 türk kahve fincanı midyat cinsi bulgur
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 7 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Patetesli Dört Baklagilli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yıkadığımız baklagilleri koyalım. Rendelenmiş patatesi koyalım, suyunu koyalım fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte denetim ederek 20 dk piştikten sonra yeşil mercimeği koyalım.
- Diğer tarafta tavaya yağları koyalım. Rendelenmiş soğanı, sarımsağı koyalım. Salçayı ek edip, bir dk kavuralım. Bu salçalı karışımı yavaşça çorba tenceresine dökelim. Kuru nane hariç tuz ve öteki baharatları serpelim, karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte 20 dk daha pişirelim. Denetim edelim hepsi piştiyse ocağın altını kapatalım. En son kuru nane serpip karıştıralım. Afiyet olsun servis tabağına alalım limonla tüketebiliriz.
Patetesli Dört Baklagilli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









