Orman Kebabı

Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük uzunluk soğan (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 – 2 su bardağı etin suyu / olağan suda olur
Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti az sıvı yağda mühürleyip düdüklü tencerede pişirelim.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ile soğanları kavuralım akabinde salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından kızarttığımız patates, havuç ve bezelyeyi ekleyelim.
- Daha sonra haşladığımız etleri ve etin suyundan da 1,5 su bardağı kadar ekleyip karıştıralım.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika bu şekilde pişirmeye bırakalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













