Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye

Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı (oda havasında yumuşamış)
  • 1 yumurta (beyazı üzeri için ayırılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 3 su bardağı un
  • 1,5-2 su bardağı kabak çekirdeği içi

Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
  2. Tereyağının içine 1 yumurta sarısı ekleyelim.
  3. Un hariç oburlar gereçleri de ek edip karıştıralım.
  4. Karışım homojenize olduğunda denetimli olarak unu ek edip yoğuralım.
  5. Hamura istediğimiz formları vererek evvel yumurta beyazı akabinde da çekirdeklere bulayalım.
  6. (şekiller 1 cm kalınlığında olsun).
  7. Yağlı kağıt üzerine yerleştirilen kurabiyeleri 150 derecede 45-50 dakika pişirelim.
  8. Soğuduktan sonra servise hazır.Afiyet olsun☺️.

Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yaz Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cacık
Tuzlu Kurabiye
Annemin Dilimi Pastası
Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Ezber Bozan Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |